Image

Bezoek aan het Zakkendragershuis

Het Zakendragershuis is te bezoeken.

Hoe ziet het bezoek er uit?

U wordt ontvangen door een echte zakkendrager. Hij laat u binnen en vertelt iets bij de smakbak, waar ooit het werk werd verdeeld door middel van dobbelen, het smakken. Probeert u het zelf ook eens!

Vervolgens gaat u naar het wachtlokaal, normaal alleen voor leden van het gilde, maar voor u maken we een uitzondering. U krijgt een film te zien over het gilde en het gildehuis. Eventueel is ondertiteling in diverse talen beschikbaar.

Benieuwd of er zakkendragers in uw voorgeslacht zijn? Wij hebben een uitgebreid register met informatie over oud-zakkendragers door de eeuwen heen.

Na de film gaat u mee naar de eerste verdieping voor een bezoek aan de gildekamer. Heeft u belangstelling voor hoe de dakconstructie en de klokkentoren eruit zien? Dan kunt u naar de kapzolder. Dit kan alleen als er twee of meer zakkendragers aanwezig zijn.

Er zijn twee mogelijkheden voor bezoek aan het gildehuis.

  • Open dagen op Koopzondag.

Elke eerste zondag van de maand zijn we open, in de maanden april tot en met oktober. Vanaf 12 uur tot 16 uur laten de zakkendragers, in vol ornaat, het gildehuis zien. Toegang is gratis, maar een bijdrage in de busse wordt op prijs gesteld. (Wat is een busse? Dat vertellen wij u graag als u langskomt)

  • Bezoek op afspraak.

U kunt altijd contact opnemen voor een bezoek aan het Zakkendragershuis in groepsverband. In overleg bekijken wij dan of wij mensen beschikbaar hebben voor een rondleiding. Aan een bezoek op afspraak zijn kosten verbonden.

Prijs per persoon is € 2.00, maar met een minimum van € 10.00. Tot en met 5 personen betaalt u dus € 10.00, daarboven komt er € 2.00 per persoon bij.

Wij kunnen maximaal 15 personen tegelijk ontvangen. Bij grotere groepen moeten we een tweede zakkendrager inzetten en wordt de groep gesplitst en het programma aangepast.

Op verzoek verkopen wij koffie/thee voor € 1.00 per kop.

Een afspraak kunt u maken via onze secretaris Cees van Giezen.