Lyceum Schravenlant organiseerde voor de 10e keer Erfgoedspoor in Schiedam. Het Anthonisgilde liet de leerlingen van klas 2 van Havo/VWO teruggaan naar het verleden. 

Op zondag 14 augustus 2016 was het Anthonisgilde bij Kethels aan de Kade in Delfshaven. Tegenover het zakkendragershuisje aan de Achterweg demonstreerden wij ons eeuwenoude ambacht van graanzakken vullen en dragen. Vanzelfsprekend kregen wij daarbij hulp van het publiek en dan vooral van de aanwezige kinderen. Een geslaagde middag met mooi weer en veel publiek! Zie de foto's en dit Youtubefilmpje.

DSC02136 KleinDSC02154 Klein

Ook dit jaar begroetten wij weer de 2e klassen Havo en Atheneum van het Lyceum Schravenlant in ons gildehuis aan de Oude Sluis in Schiedam. In het Zakkendragershuisje gebruikten zij hun hoofd tijdens onze quiz en buiten konden zij met hun handen aan de slag. Voor een impressie kijk:

 

DSC00476 b wDSC00496 b w

Zaterdag 20 juni 2015 hadden de zakkendragers van het Schiedamse St. Anthonisgilde een leuk optreden in de museumhaven van Gouda. We stonden

vlak bij de Mallegatsluis.

Door het lekkere weer was het gezellig druk. Wij verzorgden veel optredens, waarbij de kinderen in het publiek actief meehielpen. De jongste vond het zo leuk, dat hij ons aan het einde van de middag hielp om de laatste zakken van de dag te vullen.

 

 

 

20150624 Goudse Post Klein